A tým 17. 5. 2024

Famózní venkovní jízda. Fotbalisté Polné prokazují, že jim půda soupeřů nevadí

Jihlavský deník napsal.

Místo předpokládaného boje o záchranu útočí divizní nováček na umístění v horní polovině tabulky čtvrté ligy.


Teoreticky už nějakou dobu, definitivně od druhého květnového víkendu mají fotbalisté Slavoje Polná jistotu, že budou v moravskoslezské divizi D působit také v nadcházející sezoně. Záchrana totiž byla jejich jediným předsezónním cílem.

Celek z Jihlavska ovšem po celý letošní ročník prokazuje, že má rozhodně na vyšší mety. Po 25. kole má na svém kontě více než solidních šestatřicet bodů a uzavírá tak horní polovinu tabulky.

V jarní části Polná exceluje hlavně na hřištích soupeřů. Ze šesti duelů zde prohrála jen jediný, v Tasovicích v neděli přidala už třetí stoprocentní bodový zisk za výhru 2:1. „Byl to nesmírně těžký zápas, ale kluci jej zvládli na jedničku. Za to zaslouží velkou pochvalu,“ usmíval se trenér Slavoje Lukáš Adamec.

Ten vyzdvihl především výkon dvojice cizinců v jejich dresu. „Ilya Kazlou má v poslední době parádní formu a Khalid Labara, i když měl v nohách zápas za rezervu, byl neúnavný a herně dominantní,“ pochvaloval si.

Tím ovšem nechtěl nikterak snižovat výkon celého mančaftu. „Celý tým zápas zodpovědně odmakal, jeden bojoval za druhého. Byl to od nás opět kvalitní týmový výkon,“ ocenil.

Přitom jejich nedělní protivník potřeboval body jako sůl, takže si nemohl dovolit nic vypustit. Tasovice totiž stále ještě nemají jistou záchranu v soutěži.

Ale na celek z Vysočiny to bylo v neděli málo. „Dobře jsme bránili. A i přesto, že Tasovice mají ve svém středu urostlé hráče, dokázali jsme jejich fyzickou sílu dobře eliminovat,“ všiml si.

Opět se potvrdilo, že Polné se paradoxně možná lépe hraje na stadionech protivníků než v domácím prostředí. „Přece jenom se od nás venku tolik nečeká a hráči jsou proto možná uvolněnější, ale také odvážnější,“ přemítal Adamec.