Klub 22. 7. 2024

Příchody, odchody a změny do podzimní sezóny 2024/2025

Již za 14 dní začíná první kolo 4.ligy Moravskoslezské divize.

Slavoj před podzimní částí zažívá výrazné změny v kádru A týmu. Plánované odchody zahrnují návrat Labarana Khalida Baby zpět do FC Vysočina a přestup Ilyi Kazlou do BGU Minsk. K těmto odchodům se nově přidal i transfer Jana Žily do FC Žďas Žďár nad Sázavou. Dále z A týmu odchází Karel Sehnal a Šimon Šejstal, kteří se přesouvají do B týmu. Z B týmu pak míří Adam Apfelthaler do Sapeli Polná.


Do Slavoje přichází několik posil, které by měly výrazně přispět k výkonnosti týmu. Středopolař Tadeáš Záruba se připojil k našemu kádru, stejně tak brankář Jakub Procházka, který poslední půlrok působil v Sapeli Polná. Další cennou akvizicí je ždírecký rodák Jiří Jiroušek, který poslední rok strávil ve Žďáře nad Sázavou.

Do začátku sezóny zbývá ještě čtrnáct dní a vedení Slavoje stále jedná o dalších možných posilách, které by mohly oblékat modrobílý dres našeho klubu.

Změny se udály i na trenérském postu u B týmu. Po vzájemné dohodě byla ukončena spolupráce s Radkem Havlíčkem a na jeho místo přichází hrající trenér Martin Šorf. Jeho asistentem bude Jindřich Solař a vedoucím týmu Petr Dvořák.

V mládežnických kategoriích došlo k významným změnám. Nově vznikl tým mladšího dorostu, který bude soutěžit ve 4. lize nově vzniklé krajské soutěže. Tento tým povedou zkušení trenéři Jiří Joukl a Ladislav Brukner. U mladších žáků došlo ke změně na postu trenéra, kde se nyní představí Petr Tomas a Radek Pustina, kteří přešli z mladších žáků.