A tým 22. 7. 2024

Z přátelského utkání v Čáslavi si A-tým odvezl prohru

FK Čáslav - muži A 3:1 (3:0)

Fotbalisté Slavoje se ve druhém přípravném utkání představili na hřišti v Čáslavi, která sestoupila z divize.


V prvním poločase domácí pálili vyložené gólové šance. Jen Ronovský se mohl radovat čtyřikrát ze vstřelené branky, proměnil však pouze jednu příležitost po úniku Vilíma. To už zvyšoval na dva nula. Skóre zápasu otevřel po precizním centru Záruby útočník Turyna. Třetí branku přidali čáslavští hráči po zaváhání hostující obrany. Kučera následně vyřešil situaci dva na jednoho přihrávkou na Turynu, který skóroval do poloprázdné brány. Hosté měli v prvním poločase dvě vážnější situace. Ta největší se zrodila ještě za stavu nula nula. Vše ale vyřešil brankář Bína ve spolupráci s Nešporem. I Slavoj měl pár příležitostí ke skórování, ale bohužel žádné šance nevyužil.

Ve druhém poločase vyběhlo v dresu Čáslavi hned devět nových hráčů. Hra domácí ovšem ubrala na kvalitě a tempu. Hosté několikrát zahrozili a nakonec se radovali ze snížení na 1:3. Domácí měli ve druhém poločase dvě příležitosti ke skórování, ale Junek a ani Bašek míč do sítě nepropálili.

Roman Kučera, trenér: „Vyhráli jsme. V prvním poločase jsme byli daleko kvalitnější ve hře. Ve druhém poločase nám vázla kombinace. Jsme ve stádiu hledání, zápas měl všechny aspekty prvního přípravného utkání,“ uvedl k zápasu trenér Čáslavi Roman Kučera a navázal: „Nikdo se nezranil, zdravotně jsme v pořádku, takže můžeme být s prvním týdnem přípravy spokojeni."
Branky Čáslavi: 9. a 32. Turyna, 17. Ronovský.

Lukáš Adamec, trenér: "Utkání splnilo svůj účel viděli jsme nové hráče v zápase. Víme že nás čeká spousta práce, ale věřím že kluky postupně zapracujeme tak aby jsme byli schopni v sezóně obstát a navázat na loňskou sezónu, bohužel někteří hráči jsou zraněni nebo se ještě nedoléčili po zranění. Asi bychom potřebovali více času ale realita je taková že se za čtrnáct dní hraje a my musíme udělat všechno proto abychom byli na první kolo stoprocentně nachystaný."

Čáslav I. poločas: Bína – Marek, Turek, Nešpor, Záruba – Vilím, Kučera, Nekvinda, Slavík – Turyna, Ronovský.

Čáslav II. poločas: Vyhnánek – Dastych, Ondráček, Houfek, Záruba (75. Nekvinda) – Vilím (60. Slavík), Bašek, Junek, Chábera – Hejný, Hybler. Trenér Roman Kučera

Polná I. poločas: Procházka - Fuxa, Diviš, Voráček, Skryja, Skála, Kasal, Vošmera (12.Pecina), Záruba, Fateh, Jiroušek

Polná II. poločas: Duba, Fuxa Diviš, Skála, Skryja, Pecina, Novotný, Jiroušek, Záruba, Fateh, Čaloud